Božićno drvce od tkanine

Maja

Pozdrav svima!

Bliži se Božić. Vjerujem da šivaću mašinu još niste pospremile prije blagdana pa evo jedan jednostavan tutorijal kako izraditi trodimenzionalni borić koji vam može biti zgodan ukras u kući za nadolazeće blagdane.

Za ovaj pothvat vam treba:

  • nešto Božićnih materijala (vjerujem da će vam dostajati oko pola metra duple širine)
  • škare ili rotary cutter
  • pribadače
  • šivaća mašina
  • malo dobre volje i strpljenja

Pa krenimo….. od šablone….. koju ćemo sami napraviti od papira….

koja bi trebala izgledati ovako – znači trebate napraviti 1 jednakokračni trokut – ovaj presavijeni dio vam je zapravo visina vašeg “budućeg” borića, a širina baze trokuta je ujedno i širina borića…. moj borić je nekih 25 cm visok (što ne znači da mora biti i vaš)

Zatim iskrojite 6 komada trokuta od vaše pripremljene tkanine

Tkanina može biti u samo 1 boji a može biti kao na slici u 2 boje.

Spojite parove trokutova. Znači od 6 dijelova imate 3 para trokutova.

Tkanine su okrenute licem prema unutra (znači licem na lice). Na slijedećoj slici pogledajte smjer šivanja svakog para.

Na početku i kraju šivanja dobro učvrstite. Trebao bi vam ostati otvor na donjoj strani trokuta (bazi). Kroz taj otvor preokrenite trokut tako da vam lice tkanine dođe izvana. Prepeglajte.

Zatim koristeći se peglom “označite” sredinu trokuta. Znači baza vam je dolje, presavijte s desna na lijevo i zapeglajte…

Složite trokute jedan na drugi.

Učvrstite sredinu pribadačama. Okrenite bazu trokuta od sebe. Počnite šivati u smjeru prikazanom na slijedećoj slici. Učvrstite na početku i kraju šivanja.

Trebali biste dobiti nešto nalik na ovo…

Vrijeme je da napunite borić silikoniziranom vatom. To ćete učiniti tako da uz pomoć igle za pletenje gurate vatu kroz nesašiveni dio baze vašeg borića (imate 6 rupa)….

Kad završite sa punjenjem zatvorite borić sa donje strane. To ćete učiniti ručnim šivanjem.

Još vam ostaje samo ukrasiti borić sa mašnicom ili ga možete ukrasiti sa raznobojnim gumbićima koji će biti kao kuglice na boru (to prepuštam vama na volju)….

I to je to….

Do slijedećeg tutorijala, budite vrijedne!

Odgovori

Name*
Email*
Url
Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>